HAKKIMIZDA
You are here:
about_us

Kuyucak Tekstil, sektöründe lider ve öncü bir kuruluş olarak Süleyman Kuyucak’ın vizyonerliği ile 1968 yılında kilim imalatı ile başladığı yolculuğunda, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, ürün geliştirmede özgünlük arayan, kaliteyi sürekli artıran ve farklılık yaratan yapısıyla hızla büyümüştür. 1994 yılında şirket statüsüne kavuşan Kuyucak Tekstil, bugün 5. nesil yönetimiyle 150 yıllık tecrübeyi 30 yıllık şirket yapısına entegre ederek başarılarını sürdürmektedir.

İlk adımlarını kilim imalatıyla atan Kuyucak Tekstil, sektöründeki farklı alanlara yönelerek ürün çeşitliliğini artırmış ve bugün aylık 50.000 battaniye üretim kapasitesine ulaşmıştır. Sağlam temeller üzerine inşa edilen altyapısı ile büyümesini sürdüren Kuyucak, 2010 yılında yaptığı yatırımlarla iplik tesisini geliştirerek Ne 1/1 numaradan Ne 30/1 numaraya kadar tüm iplikleri üretebilir hale gelmiştir. Bugün, mevcut kapasitesi ile aylık 1000 ton iplik üretimi gerçekleştirmektedir.

 

Toplam 50.000 metrekare alanda elyaf, iplik ve battaniye üretimi gerçekleştiren Kuyucak Tekstil, yaklaşık 210 kişiye istihdam olanağı sağlayarak ülke ekonomisine değerli katkılarda bulunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana Türkiye iç pazarına yönelik üretim yapan Kuyucak, ihracata da büyük önem vermiş ve dünyaya açılma yolunda ciddi adımlar atmıştır. Bugün 20 ülkeye battaniye ve 27 ülkeye iplik ihracatı yaparak ülke ekonomisine önemli miktarda döviz girdisi sağlamaktadır.

Sürekli gelişim ilkesini benimseyen Kuyucak Tekstil, sağlam altyapısı, genç ve dinamik kadrosu, müşteri odaklı çalışma anlayışı ve ürünlerinde gösterdiği kalite ile istikrarlı adımlarla büyümeye devam etmektedir. 2023 yılında yaptığı yeni yatırımlarla daha da güçlenen Kuyucak Tekstil, son teknolojiyi kullanan modern tesisleriyle en iyi kalitede iplik üretimine hız vermiştir. Ayrıca, GES sistemi ile yeşil enerji kullanarak çevreci bir yaklaşımı benimsemiştir.

 

Kuyucak Tekstil olarak, sürdürülebilirlik ilkesini her zaman ön planda tutuyor, doğaya ve insana olan saygımızla, geleceğe güvenle bakıyoruz. Hedefimiz, sektörümüzdeki liderliğimizi sürdürürken, çevre bilinci yüksek üretim süreçlerimizle daha yaşanabilir bir dünya yaratmaktır. Bu yolculukta bize eşlik eden tüm çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize teşekkür ediyor, birlikte daha büyük başarılara imza atmayı diliyoruz.